Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
най - интересните и забавни филмчета от Youtube и не само..., събрани на едно място.
Автор: maxypko Категория: Видео
Прочетен: 82124 Постинги: 27 Коментари: 22
Постинги в блога от Април, 2010 г.
рез 2025 година населението на област София-град ще достигне 1,277 млн. души. Това показва демографска прогноза на НСИ, разработена тази година.
Според статистиката посочената година ще бъде пикова в нарастването на населението на областта, предаде БТА.

През 2020 г. населението ще бъде 1,275 млн. души, каквото ще бъде и в края на прогнозирания период - 2030 година.

В края на 2009 г. населението на София е 1,249 млн. души, което означава, че една шеста от българските граждани живеят в столицата. За пет години населението на София се е увеличило с 25 902 души. Увеличението се на механичния и естествения прираст населението. Повишава се раждаемостта.
Жените продължават да са повече от мъжете и са 52,4 % от общото население на София. На 1000 мъже в столицата се падат 1102 жени, предаде "Фокус".

Административната област София-град се състои от четири града и 34 села. В края на 2009 г. 95,4 на сто от населението на областта живеят в градовете.
За една година населението на областта се е увеличило с 2739 души - 0,2 на сто. Това показва, че за първи път от 18 години насам в областта се отчита положителен прираст.

Според доклад на ООН над половината от хората в света сега живеят в градове и тенденцията е миграцията към градовете да продължи до 2050 г. 
В България 71.5% от населението са градски жители. Тенденцията е миграцията към градовете да продължи и до 2050 г. почти 85% от населението да живее в градски условия, сочи още докладът на ООН.

Постоянното население на България в края на 2009 г. е 7 563 710 души, сочат още данните на НСИ. В сравнение с предходната година населението е намаляло с 42 841 души. В същото време обаче абсолютният брой на естествения прираст (разликата между ражданията и умиранията) е минус 27 112 души, което е най-малкото намаление на населението в резултат на естествения прираст след 1993 г. Това показва, че продължава нарастването на броя на ражданията в страната.
Категория: Видео
Прочетен: 1296 Коментари: 0 Гласове: 0

Изкуството определено изисква жертви - някои гладуват в името на това да живеят духовно, други се вдъхновяват със съмнителни бели субстанции или алкохол, а трети съвсем прекаляват с хедонизма, включвайки откровения попкултурен аспект на секса в произведенията си.

Французите Сесил Бенголеа и Франсоа Шено се постараха да софистицират имиджа на аналния секс, след като танцуваха чисто голи с изкуствени оребрени пениси.

Сложният им пърформанс продължи 30 минути в препълнената камерна сцена в Младежкия театър "Николай Бинев", като в една от най-скандалните сцени танцьорите изпълняват огледални фигури, придържайки секс играчките към отвърстията си с пети...

С колкото и лицемерни физиономии на възмущение обаче да беше съпътстван този мазохистичен опит за изкуство, всички се забавляваха и никой не си тръгна преди края на спектакъла.



image
Категория: Видео
Прочетен: 1893 Коментари: 0 Гласове: 0

Чехия прие нов закон за наркотиците, който е сред най-либералните в Европа и който я превръща в рай за "любителите" на марихуана, кокаин и екстази.

Освен с 15 грама марихуана, из улиците на Прага можете да се разхождате спокойно още с един грам кокаин, грам и половина хероин, четири хапчета екстази и четири грама хашиш, без да ви заплашва затвор, съобщи Deutsche Welle.

Допустимата лична доза надвишава три пъти тази в Холандия, където само притежаването на до пет грама марихуана не се наказва, а всички твърди наркотици са забранени.

Дрогата като движеща сила

Новият чешки закон разбуни духовете и предизвика разнообразни дискусии, включително и остра критика, пише Дойче веле. Като основен аргумент в своя защита властите изтъкнаха, че наркопристрастяването е здравословен, а не криминален проблем.

Освен това новата норма създава повече сигурност. „По този начин поставяме ясни граници на понятието „лична доза”. Така всеки ще знае точно какво е допустимо и какво – не”, обяснява чешката министърка на правосъдието Даниела Коварова.

В Холандия правилата също са точно определени: само лица над 18 години могат да купуват и пушат до 5 грама марихуана в лицензирани кафенета. В Чехия обаче продажбата все още остава наказуема. Няма определени места, откъдето може да си купите леки наркотици. Търговията се извършва само „на черно”. „Създадохме новия закон, за да улесним потребителите, а не дилърите”, поясняват властите.

Много от гражданите и туристите все пак се надяват, че в бъдеще и това може да се промени. През 2009 туризмът в Чехия отбеляза голям спад, но новата наредба обнадеждава търговците.

„Тъй като се намираме на стратегическо място, очакваме голям приток от млади хора както от Източна, така и от Западна Европа”, споделя собственик на нощно заведение в Прага. Местен полицай обаче допълва: „Но не се заблуждавайте – новият закон не легализира наркотиците, а просто повишава толерантността към тях”.

Как е по света?

В повечето държави няма точно зададени норми за лична доза. В Германия не ви заплашва затвор, ако ви хванат с леки наркотици за лична употреба. Всеки съдия лично решава дали конфискуваното количество може да се определи като лична доза, или вече е с търговски характер. Но дори ако съдията го прецени като лична доза, пак няма да се измъкнете съвсем безнаказано. Трябва да платите парична глоба и да положите общественополезен труд.

Законите са почти еднакви в повечето държави от Европейския съюз. България също е неясно какво количество се смята за лична доза.

Решението взимат органите на реда. В Китай, Иран и повечето страни от Арабския свят наказанията са много по-тежки. Употребата на всички видове наркотици се наказва със затвор, а търговията – много често със смъртна присъда.

Категория: Видео
Прочетен: 1207 Коментари: 0 Гласове: 0

Категория: Видео
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове: 0
Sportal.bg направи сензационно разкритие. След внимателен преглед на снимковия си материал, всички останаха шокирани - в ЦСКА играе Батман.

Който не вярва в свръхспособностите на червения Батман може с очите си да се увери как той лети срещу Левскиimage
Категория: Видео
Прочетен: 2944 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 06.04.2010 09:13
Търсене

За този блог
Автор: maxypko
Категория: Видео
Прочетен: 82124
Постинги: 27
Коментари: 22
Гласове: 24
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2010  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930